Businesstraining

In de eerste week van november kregen de tien moeders van het project een driedaagse businesstraining. Het was voor de meeste vrouwen bijzonder om weer in de schoolbanken te zitten, aangezien vrijwel de hele groep slechts de basisschool heeft afgemaakt. Er werd dan ook aandachtig geluisterd naar de leraar. De moeders hebben o.a. geleerd over het verkrijgen (en behouden) van klanten, geoefend met het maken van een begroting en geleerd om bij te houden hoeveel winst er wordt gemaakt. De moeders waren erg blij en dankbaar voor deze training en gingen weer met nieuwe inzichten naar huis. Ze hebben allemaal een certificaat gekregen voor hun deelname aan de training.

Verder wordt er momenteel een film over het project gemaakt, als promotiemateriaal. Vrijwilligers van de NGO zijn geïnterviewd en in de film vertellen verschillende moeders over hun ervaringen met de Upendo group, over hun gezin en business en wat er daarin de afgelopen maanden veranderd is. Het is nog even geduld hebben tot de film af is, maar het zal een mooie indruk geven van het project.

De huisbezoeken zijn de afgelopen weken door gegaan, inmiddels hebben we bijna alle moeders een keer bezocht. Bij het eerste huisbezoek wordt er brede uitvraag gedaan, op verschillende levensgebieden. Inmiddels hebben we hiervoor een vragenlijst ontwikkeld, waar de vrijwilligers gebruik van kunnen maken tijdens de huisbezoeken. Na ieder huisbezoek wordt er een verslag gemaakt en zo kunnen de vrijwilligers de situatie van de gezinnen volgen en de ontwikkelingen daarin.

Inmiddels zijn mijn laatste weken hier alweer aangebroken. Ik richt me nog op een goede afronding hier en ben ook alweer bezig met mijn terugkomst naar Nederland.