De eerste schooldag

Het is ’s ochtends vroeg als de schoolbus arriveert. Edison kan niet wachten, zo graag wil hij naar school! Hij is dan ook ontzettend blij op deze allereerste schooldag. Zijn oma kan het bijna niet geloven dat het vandaag echt waarheid wordt: haar kleinzoon gaat naar school! De tranen staan haar in de ogen van geluk.

Het was een bijzonder moment, afgelopen maandag. Voor de 15-jarige Edison was het namelijk zijn allereerste schooldag! Edison zit in een rolstoel en heeft daardoor speciale behoeften. Er was geen geld voor een speciale school en het transport daar naartoe. Met als gevolg dat Edison thuis bleef.
Edison is gezond geboren, maar heeft als klein kind bloedarmoede gekregen. Zijn ouders hebben hem vermoedelijk hierom verlaten en sindsdien zorgt zijn oma voor hem. Edison was sinds zijn vierde niet meer naar school geweest. Vol enthousiasme gaat hij nu naar groep 3, Edison wil graag leren lezen en rekenen! Hij is leergierig en stelt de leraar vragen.

De tien moeders van de Upendo group zijn begonnen met het maken van een begroting voor de business die zij willen gaan starten met de grotere lening in de volgende fase van het project. Er wordt o.a. nagedacht over hun mogelijke kosten, inkomsten, winst etc.

De groep moeders heeft ervoor gekozen samen ook een savings group te willen vormen. Dit betekent dat iedere moeder een zelfgekozen bedrag inlegt, waar na er renteloos geld geleend kan worden van de groep. De moeders nemen hierover met elkaar de beslissingen.