De eerste week

De afgelopen week heeft voor mij vooral in het teken gestaan van kennis maken met allerlei mensen die bij de organisatie NGO Hope for the future betrokken zijn, kennis maken met samenwerkingspartners en overleg over het vervolg van het project.

De Give Back Foundation is één van deze samenwerkingspartners en zij organiseerden op zondag hun maandelijkse middag met activiteiten voor kinderen in een weeshuis. De medewerkers van Give Back kiezen ervoor om geen geld te geven, maar in plaats daarvan hun tijd en talenten te geven. Zo geven zij de kinderen aandacht, leren ze nieuwe vaardigheden en spelen met ze. Ze bouwen een relatie met de kinderen op. Het was duidelijk zichtbaar hoeveel plezier zowel de kinderen als de vrijwilligers hadden! Annette heeft een poppenspel gedaan en daarna waren er verschillende activiteiten. Er werd o.a. gedanst, getekend, badminton gespeeld en toneel gespeeld.

Ik heb kennis gemaakt met mijn gastgezin voor de komende maanden, waar tevens het kantoor van NGO Hope for the future is. Ik ben zeer gastvrij ontvangen en begin me hier langzaam aan meer thuis te voelen. Het was leuk om het gastgezin over Nederland te vertellen. Ik heb ze stroopwafels en een prentenboek over Nederland gegeven. Zo kon ik met weinig woorden toch wat van Nederland laten zien!

Sinds woensdag waren de voorbereidingen voor het feest van gister middag in volle gang. Alle moeders en kinderen die deelnemen aan het project Upendo group waren uitgenodigd. Zo konden we hen allemaal ontmoeten en kennismaken. Er waren activiteiten voor de kinderen en er was een groot feestmaal bereid. Een mooie middag om op terug te kijken! Meer informatie en foto’s volgen in een nieuwsbericht.