Eid al Fitr

Vorig weekend was het Eid al Fitr, oftewel het Suikerfeest. Dit is het ‘Kerstfeest’ van de moslims, na een maand vasten (Ramadan). In Tanzania zijn het twee officiële vrije dagen, dit jaar viel het op zaterdag en zondag. Ik was uitgenodigd door Aziz, de chairman of board van de NGO, om het bij hem thuis mee te komen vieren. Een hele eer!
Het was vooral samen tijd doorbrengen, uitgebreid koken en samen eten. Tijdens de voorbereidingen werd er pilov gekookt, verse kip gebakken, salade en fruit klaar gemaakt. Ik mocht mee helpen. Frisdrank en vruchtensap maakte het feestmaal af en toen was het tijd om er samen van te genieten. Op de terugweg kwamen we in de hoofdstraat een enorme optocht van kinderen tegen, die op hun mooist gekleed waren, samen dansten en plezier hadden. Het hele weekend was er muziek en werd er feest gevierd!

Op het kantoor zijn we de afgelopen twee weken druk bezig geweest met het aanleveren van informatie en het maken van budgets. Op de foto zie je Joshua, Elly en Carolinn aan het werk. Dit was o.a. voor het projectplan en een plan voor een social enterprise. Annette kon vervolgens in Nederland aanvragen voor fondsenwerving doen. Verder komt er op een later moment een businesstraining voor de moeders van het project. Hiervoor hebben we verschillende trainingen vergeleken en de mogelijke locatie bezocht.

In oktober zullen de verkiezingen plaats vinden in Tanzania. Een spannend moment, want de huidige president kan (na 10 jaar) niet herkozen worden. Inmiddels zijn de kandidaten bekend en beginnen de campagnes. Vanaf deze week kunnen de Tanzanianen zich laten registreren om straks te kunnen stemmen. Een hele drukte!