Fantastisch mooi vrijwilligerswerk!!

Hallo, ik ben Camilla Janssen en sinds een tijdje ben ik vrijwilliger bij Tan-kids. Wat mij aanspreekt in deze leuke organisatie is de aanpakkers mentaliteit; met passie zetten wij ons in voor de kansarme kinderen in Tanzania. Door middel van familie coaching, medische ondersteuning, scholing en het opzetten van kleine bedrijfjes levert Tan-kids duurzame hulp.
Binnen de organisatie richt ik mij met name op het business programma. Ik heb het verlangen om kansarme kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen. In combinatie met mijn interesse in financiƫn en bedrijfskunde biedt Tan-kids mij de gelegenheid om, vanuit de dingen die ik leuk vind en waar ik goed in ben, een duurzaam verschil te kunnen maken voor kansarme kinderen in Tanzania. Daarnaast vormt mijn masteropleiding International Economics and Business hierbij een mooie kennisbasis.
Het is fantastisch om te zien dat er zoveel initiatieven zijn voor het opstarten van kleine bedrijfjes. Mijn taak hierin is het begeleiden van de lokale business coach. Deze coach begeleidt de families die deelnemen aan het business programma vanaf het eerste idee tot het aanvragen van de micro lening, en daarna monitort hij de ontwikkeling van het bedrijf. Voor de families maakt dit een wereld van verschil. Een bedrijf is namelijk niet alleen een bron van inkomen, het biedt de eigenaar de kans om een toekomst op te bouwen. Daarnaast worden de leningen als revolving fund ingezet, dit houdt in dat het geld dat terugkomt door middel van aflossing vervolgens weer uitgeleend wordt voor het volgende startende bedrijfje. Hierdoor kunnen steeds meer families worden geholpen om zelfvoorzienend te worden. Daarnaast wordt door de groei van de bedrijfjes werkgelegenheid gecreƫerd, wat weer goed is voor de lokale economie.
Het begeleiden van de lokale business coaches is erg leuk om te doen, zeker omdat de coaches zelf enthousiast zijn en zich tot het uiterste inzetten om de bedrijfjes van de grond te krijgen. Samen bouwen wij aan een gezonde basis, niet alleen voor het opzetten van een bedrijf, maar juist ook het monitoren en ondersteunen daarna.

Wij vinden het als bestuur van Stichting Tan-kids heel fijn dat Camilla ons team komt versterken. Niet alleen als vrijwilliger, maar sinds 1 december 2020 ook als bestuurslid. Binnen het bestuur gaat zij de functie van secretaris vervullen. Met haar kennis van International Economics and Business kan onze stichting weer een stapje professioneler worden. Dit is ook nodig, gezien de groeispurt die we maken en hebben gemaakt de afgelopen jaren. We wensen je heel veel succes en plezier!
Tegelijkertijd nemen we afscheid van Eunice van der Ster die bijna zeven jaar in het bestuur heeft gezeten en daarmee aan de wieg heeft gestaan van Stichting Tan-kids. Ze heeft de groei mee mogen maken van onze hulp aan tien kinderen en nu aan tien dorpen rondom Dar es Salaam. Eunice, bedankt voor je inzet en we wensen ook jou het allerbeste in de komende tijd.
Rob Klijnsma, namens het bestuur van stichting Tan-kids.