Feest

Op 12 juni was het feest voor de moeders en kinderen die deelnemen aan het project Upendo group. Vanaf ’s ochtends vroeg werden alle voorbereidingen getroffen: de vrouwen waren druk met het koken en bereiden van de feestmaaltijd, er werd een zeil opgehangen en er werden stoelen klaar gezet. De dag ervoor zijn alle inkopen gedaan en cadeaus klaar gemaakt. Het was een geweldig feest! Het was bijzonder om alle moeders en hun kinderen te ontmoeten. Dat is precies waarvoor we het allemaal doen! Ik kreeg er nog meer zin van om aan de slag te gaan in het project. Er waren spelletjes voor de kinderen en we hebben met ze geschilderd.

De dag erna vertrokken Annette en ik naar een ander gedeelte van Dar es Salaam voor een netwerkbijeenkomst. Het waren allemaal NGO’s die in Dar es Salaam gevestigd zijn en met kinderen / jeugd werken. Goed om elkaar te ontmoeten en waar mogelijk de samenwerking op te zoeken! Op zondag heb ik mijn Nederlandse back-up gezin ontmoet, het was leuk om te zien hoe zij daar wonen en te horen over hun leven in Dar es Salaam.

Het tweede gedeelte van de week hebben we in een andere plaats, Morogoro, doorgebracht. Dit was zo’n vier uur rijden vanaf Dar es Salaam. Er was meer ruimte, mooie natuur en een mildere temperatuur. Annette heeft op een basisschool een training gegeven aan de leraren over de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en creatieve manieren om kinderen te begeleiden. Ik heb haar daarbij geholpen en zelf ook weer nieuwe inspiratie opgedaan.
Toen we vrijdag afscheid namen, kregen Annette en ik allebei een Masai kleed.

Ik ben sinds zaterdag weer terug bij het gastgezin en dit was opnieuw een warm welkom. Het voelt goed om terug te zijn! De kinderen waren erg blij om mij weer te zien, zo oprecht. Vanaf deze week ga ik echt aan de slag in het project!