Lening

De eerste skype sessie met Tan-kids in Nederland was een succes. De internetverbinding heeft het een keer of vijf begeven, maar er was constructief overleg, wat de samenwerking makkelijker maakt. Vanaf nu zal er wekelijks overleg via skype plaats vinden.

Alle tien de moeders hebben deze week een contract ondertekend en het geld van hun eerste lening van NGO Hope for the future ontvangen. Dit is een eerste fase van het pilot project. Daarmee is het pilot project Upendo group nu echt van start!
De tien moeders starten met deze ‘kleine’ lening om kerosine en houtskool van te verkopen. Iedere maand betalen de moeders (minstens) 10% terug aan NGO Hope for the future. Als een moeder het goed doet, zal ze straks de mogelijkheid krijgen om haar eigen winkel / business op te starten of uit te breiden middels een ‘grotere’ lening (de volgende fase van het pilot project).

Mijn tweede kerkdienst was een betere ervaring, deze dienst duurde ‘slechts’ 3,5 uur. Nog steeds lang, maar een stuk beter vol te houden dan de week ervoor. Bovendien was het grootste gedeelte van de kerkdienst samen zingen en dansen en daarvoor hoef je geen Swahili te kunnen begrijpen! De oprechte vreugde was voelbaar en daar heb ik van genoten.

Verder is deze week bij het gastgezin de aanbouw van een wc gestart. Dit betreft de kamer waar ik momenteel verblijf, zodat deze als kamer voor gasten gebruikt kan (blijven) worden. Mr. Joshua kan onderhand wel een guesthouse beginnen! Er wordt hier erg goed voor mij gezorgd.

Inmiddels zit mijn eerste maand hier er alweer op!