Mijn droom is uitgekomen!

Shani is geslaagd voor de opleiding Hotelmanagement!

Ze heeft veel dankbare appjes naar ons gestuurd. Shani was altijd al een dankbaar meisje. Ze ging na ieder schooljaar even op bezoek bij onze lokale partner om te bedanken en haar rapport te laten zien.

Shani is trots op haar prestaties en staat ons graag te woord tijdens het eindinterview.  

Het lijkt nog maar zo kort geleden dat ze bepakt en bezakt naar de eerste klas van middelbare school ging. Shani pakte van begin af aan haar zaakjes serieus aan. Daarin lijkt ze op haar moeder.

We leerden Shani en haar moeder 6 jaar geleden kennen. Nadat haar vader was overleden, worstelde haar moeder om te overleven met Shani en haar kleindochter Najima.

We zochten Shani thuis op en besloten na het intakegesprek dat het gezin mee kan doen met het hulpprogramma Family Based Child Care.

Het was een verademing voor moeder om voor beide kinderen schoolsponsoring te krijgen. Dat deed de stress verminderen. Het gaf haar de kracht om ongestoord tijd vrij te maken voor het opstarten van een business en het volgen van de businesstrainingen. Shani’s moeder was serieus in het volgen van de training en coaching en behaalde heel snel goede resultaten.

Al snel kon ze dakplaten op haar huisje leggen en kon ze een watervoorziening aanleggen. Ze was trots en werkte hard.

Daardoor stroomde ze al snel uit het hulpprogramma. Ze kon het prima redden en ze was inspirerend voor de andere vrouwen in de groep. Alleen voor de scholing van haar dochters was er nog financiële hulp nodig.

Shani vertelt: “op de middelbare school leerde ik om hard te werken en serieus bezig te zijn met mijn studie. Ik zag anderen de mist ingaan met het kiezen van verkeerde vrienden. Ik geloof dat het kiezen van goede vrienden mij heeft geholpen om in de tienertijd op het goede pad te blijven. Vrienden die mijn passie en visie hebben aangevuurd in plaats van uitgedoofd. ”

Shani is gek op boeken, comedy’s, zwemmen en…..uiteraard koken!

Ze vertelt ons dat haar droom is uitgekomen toen ze naar de opleiding hotel management kon gaan. Ze werkt nu als chef-kok in een restaurant op Zanzibar. Shani stuurt ons filmpjes van het prachtige buffet. Ze is met recht trots op haar werk!

Als we Shani vragen wie haar aangemoedigd hebben in de afgelopen jaren, dan noemt ze haar moeder en de leerkracht van Ezra Ministries of Tanzania.

Op een dag wil ze haar eigen restaurant beginnen. Ze ziet voor zich dat dit over 4 of 5 jaar haalbaar is en sluit af met krachtige woorden: “I can manage to make it!”

Shani stroomt uit project “Diploma in the pocket! 2023” en bedankt onze donateurs. Zij maakt plaats voor een ander kind dat zonder onze hulp niet naar school kan gaan.  

Wilt u meer weten over ons schoolfonds? Of wilt u het projectplan ontvangen?

Bel of mail annette@tan-kids.com – 0637289585