Veel verschil maken met een beetje tijd

Per 1 januari 2023 heeft het team van Tan-kids er een nieuwe vrijwilliger bij! Rozelijn Aardema stelt zichzelf aan ons voor:

Mijn naam is Rozelijn en ik ondersteun bij het projectwerk van Tan-kids.
Maar eerst een stukje over mijzelf.
Ik ben de afgelopen jaren op ontdekkingstocht geweest om te vinden wat bij mij past en wat ik leuk vind. Ook om te leren hoe God mij ziet en waar Hij mij voor wil en kan gebruiken.

Wat ik zoal heb ontdekt de afgelopen tijd is dat keramiek maken mij heel gelukkig maakt.
Momenteel ben ik met de keramiekopleiding bezig om alles te leren wat er te leren is. Die
opleiding is 1 dag in de week op locatie, en nog wat uren thuis oefenen. Ik had nooit kunnen
bedenken dat keramiek zo’n groot deel van mijn leven zou uitmaken, maar de dingen die
God mij de afgelopen tijd heeft gegeven, bevestigen dat het de juiste weg voor nu is.
Dus nu ben ik dagelijks met klei en keramiek bezig.

Ik was ook al een tijdje opzoek naar een plek waar ik vrijwilligerswerk kon doen. Maar bij veel organisaties voelde het te groot en te onpersoonlijk voor mij.
Bij stichting Tan-kids is het fijn dat ik dichtbij de mensen sta die geholpen worden. Het is heel persoonlijk omdat ik direct contact heb met de lokale mensen in Tanzania. Daardoor zie ik ook van dichtbij wat de resultaten zijn van de projecten waar ik bij help. En dus ook hoeveel verschil het kan maken als ik een beetje van mijn tijd geef.
Het raakt mij om te zien dat het voor veel kinderen gewoon niet mogelijk is om naar school te gaan zonder steun van Tan-kids. Als we dan een filmpje doorgestuurd krijgen van kinderen die voor het eerst hun uniform en schoolspullen krijgen, dan zie ik dat dit werk zo zinvol is.
En doordat kinderen naar school kunnen door sponsoring, krijgen ouders of familieleden tijd en ruimte om hun werk op te bouwen. De lokale partners helpen de ouders met een opleiding of het vinden van werk, waardoor ze zelfstandiger worden. Daardoor zullen ze niet volledig afhankelijk zijn van onze stichting.
Ik zie dat bijvoorbeeld een depressieve moeder, die hulp krijgt door een werkproject, nu een  dagelijks doel heeft gevonden. Doordat zij zich nuttig voelt, kan zij ook gaan genezen en voor haar kinderen zorgen. En later misschien zelf de schoolkosten voor haar kind betalen.

Het idee dat ik een klein beetje kan helpen hierbij, dat vind ik mooi!