Wat een uitdaging!

We zijn trots op ons bestuurslid Petra van Eldik! Per 1 januari 2024 is zij ook onze nieuwe penningmeester. Petra stelt zich voor:

Toen we hoorden dat Annette en Rob de stichting Tan-kids hadden opgericht, duurde het niet lang voordat Jim en ik besloten hun stichting financieel te ondersteunen. We kenden Annette en Rob uit de tijd dat we de PGD (Pinkstergemeente Doetinchem) bezochten en kenden daardoor het hart van Annette voor kinderen. Er was geen twijfel bij ons dat Tan-kids bij haar en Rob in goede handen was.

Jim en ik hebben vorig jaar onze uitvaartonderneming verkocht en kunnen wat meer over onze tijd beschikken. Hij verzorgt nog steeds uitvaarten en ik spreek nog steeds op uitvaarten, maar de dagelijkse leiding van de onderneming is nu in handen van een voormalig collega en haar man. Zo wennen wij geleidelijk aan een nieuwe fase in ons leven, hebben we meer tijd voor elkaar, voor onze drie dochters en hun partners én onze kleindochter. We zijn ‘in blijde verwachting’ van ons tweede kleinkind.

Ook denken we na over hoe we ons actiever kunnen inzetten voor de mensen om ons heen die het niet gemakkelijk of ronduit moeilijk hebben. Toen Annette mij benaderde om plaats te nemen in het bestuur en de rol van penningmeester op me te nemen, hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken. Met een opleiding in accountancy had ik destijds nooit kunnen denken dat ik ooit een uitvaartonderneming zou leiden. Nu geeft het mij de kans om de liefde van Jezus handen en voeten te geven door zorg te dragen voor inzichtelijke financiële verslaglegging en mee te denken als bestuurslid. En dat valt niet mee in het licht van de grote culturele verschillen tussen Tanzania en Nederland. Wat een uitdaging. Wat heb ik nog veel te leren. Wat heb ik er zin in!