2021 WAS ABSOLUUT MIJN JAAR!

Het verhaal van Esther Saidi en haar tailoring shop

Aan het woord is een stralende Esther. Zij heeft met haar 5 kinderen deelgenomen aan ons hulpprogramma Family Based Child Care. Eind 2021 staat zij stevig op haar eigen benen en vertelt zij hoe het met haar bedrijf is gegaan.
“Ik ben gek op kleding en mooie stofjes en ik kreeg altijd een hoop voor elkaar met mijn naaimachine. Naaien is echt mijn passie en ik droomde van mijn eigen naaiatelier. Ik zag mijzelf ook les geven aan andere vrouwen. Dat dit in de moeilijkste en donkerste periode van mijn leven werkelijkheid is geworden, dat kwam absoluut niet voor in mijn droom!

Nadat mijn man en schoonfamilie mij hadden weggestuurd en afgewezen vanwege mijn geloof, kwam ik met onze kinderen in een moeilijke periode. Ik had geen huis, ik had geen inkomen, ik wist ’s morgens niet hoe ik de dag moest doorkomen, laat staan hoe ik mijn kinderen eten kon geven. Het was een donkere periode en ik raakte de weg kwijt.
De pastor in ons dorp stelde toen voor om de kinderen op te nemen in een schoolsponsorplan. Ik wist niet wat ik meemaakte! Mijn kinderen weer naar school? Wat een geschenk uit de hemel!
Ook hoorde ik dat er een business programma is, waarbij ik coaching zou kunnen krijgen en een kleine lening om een business op te starten. Ik vertelde hoe graag ik een naaiatelier zou willen en dat ik heel veel kansen zie om deze tot een succes te maken.

En zo gebeurde het! Samen met business coach Christian heb ik hard gewerkt aan het opstellen van een businessplan en het volgen van lessen over marketing en administratie. Voor het eerst in mijn leven opende ik een bankrekening waar ik geld spaar om mijn bedrijf veilig te stellen. De lessen vond ik interessant en ik kreeg veel zelfvertrouwen.

Begin 2021 opende ik mijn bedrijf. Het ging binnen een paar maanden al zo goed, dat ik extra naaimachines kon kopen en andere vrouwen les kon geven. Tegenwoordig heb ik al 8 leerlingen die regelmatig op naailes komen. Ook werk ik hard aan een nieuwe order van meer dan 50 schooluniformen!

Mijn leven is compleet veranderd.
Ik kan voor mijn eigen gezin zorgen en het voelt fantastisch om hun maaltijden en schoolspullen zelf te kunnen betalen. Ook heb ik vrede en dat is iets wat ik jarenlang heb gemist in mijn leven.
Terwijl ik vroeger vaak werd nagewezen en uitgelachen, word ik nu gerespecteerd. Mijn kinderen telden niet mee en waren “van die arme bedelaars”. Ik ben heel dankbaar dat ze nu onbezorgd kunnen spelen en naar school kunnen gaan.

Ik heb er geen woorden voor, zo dankbaar ben ik dat ik met zoveel plezier en succes kan werken in mijn eigen bedrijf. Ik ga volgende maand de laatste termijn van mijn lening afbetalen en dan gaat mijn salaris ook nog een heel stuk vooruit.
Ik ben gered uit een diepe, donkere put en de tijd breekt aan voor mijn volgende wens: om andere vrouwen te helpen, die nu nog in moeilijkheden zitten! “