Even lekker wat anders doen!

Oktober 2021, een verhaal van Annette Klijnsma.

Soms vraag ik me af waarom onze bestuursleden de vergaderingen van Tan-kids zo leuk vinden. Ook vraag ik me af hoe het kan dat zij na een dag hard werken zin hebben in allerlei pittige vraagstukken.
Camilla, Tim en Rob hebben alle drie zo hun eigen redenen. Je leest het hier!

Over plezier en energie
Tim geniet vooral van de ongedwongen en prettige sfeer die we samen hebben. Het is een mooie mix, van samen lachen en goede gesprekken over serieuze zaken. Rob: “Ik vind het sowieso erg leuk om elkaar te zien en te spreken. Het is fijn om af en toe eens met hele andere dingen bezig te zijn.”
Camilla: “Na een werkdag zie ik er naar uit om te overleggen met het bestuur. Ik ben nieuwsgierig naar de recentste ontwikkelingen binnen de stichting en ik krijg energie van de gesprekken. “

Je ei kwijt kunnen
Tim vertelt verder: “Ik wil me inzetten voor een ander op een manier die bij mij past, onbaatzuchtig en vanuit compassie. Ik kan met mijn financieel inzicht en mijn generalistische kijk op dingen volop mijn ei kwijt binnen mijn rol en functie als bestuurslid. Ook helpt mijn analytisch denkvermogen bij de verschillende vraagstukken die bij Tan-kids voorbij komen.”
Camilla vindt het heerlijk om flink te sparren over vraagstukken zodat er een beter zicht komt op een bepaalde vraag. Terwijl Rob rustig meeluistert is hij daardoor uiteindelijk goed in staat om een gezamenlijk besluit te nemen.

Een trots gevoel.
Terwijl Camilla er trots op is dat ze binnen het bestuur elkaar steeds weer uitdagen en aanvullen, denken Tim en Rob ook aan wat er in de afgelopen jaren is bereikt:
Tim: “Ik ben trots op alle steun en hulp die we in de afgelopen jaren aan de kinderen en hun families hebben gegeven. Vanaf de oprichting af aan hebben we een enorme impact op het leven van de kinderen in Tanzania. We dragen daadwerkelijk een steentje bij om deze kinderen gelukkig en gezond te laten opgroeien.”
Rob voelt zich ook trots op de groeispurt die we in de afgelopen jaren hebben gemaakt. Daardoor hebben we zoveel meer kinderen kunnen helpen met scholing, voeding en gezondheidszorg.

Onze bestuursleden vinden hun vrijwilligerswerk dus “gewoon leuk, ze krijgen er energie van en kunnen hun ei kwijt”. Wat mooi om dit van hen terug te krijgen.
Terwijl ik de hele week volop in contact en overleg ben met de lokale partners in Tanzania, weet ik dat er een bestuur is waar ik terecht kan met mijn vragen en mijn twijfels. Doordat zij op iets meer afstand van de mensen en de projecten staan, kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren bij allerlei besluiten.

Ik kan je zeggen: Ik voel me trots met dit bestuur!
Rob, Tim en Camilla: dankjewel!!