Give them a home

De modderhuisjes storten in!

Door de heftige regen in Tanzania, zijn de muren en daken van de modderhuisjes weggeslagen. Sommige huisjes zijn helemaal ingestort!

De afgelopen maand kregen we van collega Christian het ene na het andere slechte bericht te horen over de nieuwe families en kinderen die deelnemen aan project “Anybody Home?”. We hebben voor hen een prachtig programma voor schoolsponsoring, gezinsbegeleiding en business coaching opgezet.
Omdat wij in dit project met de meest arme families op het platteland werken, wonen zij vaak in zelfgebouwde huisjes van stokken en modder.

Heel onverwacht ging het langer en harder regenen en ook harder waaien dan normaal. Meer dan anders werden kinderen en volwassenen ziek. Denk aan urineweginfectie, malaria en diarree. Het einde was zoek: geen huis, geen eten, geen geld om naar de dokter te gaan……één grote ellende!

Onze collega’s kwamen met het idee om deze families te voorzien van “bouwpakketten”, waarmee ze een nieuw huisje kunnen bouwen. Samen met bouwvakkers en vrijwilligers uit het dorp, kunnen ze hiermee binnen een maand een eigen huisje hebben. Het zal hun droomhuis zijn waar zij nog jarenlang droog en veilig kunnen wonen met hun kinderen.

Een bouwpakket levert de bouwmaterialen voor een bakstenen huisje, met een vloer van cement en een dak van ijzeren platen. Het huisje krijgt 3 kamers met elk een raam en een deur. Er komen nieuwe matrassen, lakens en muggennetten. Ook worden er voedselpakketten meegeleverd en zal onze family coach voorlichting geven over hygiëne en gezonde voeding.

En zo ontstond de actie Give Them A Home!
Ons doel is om 15 families te voorzien van een nieuw huis. Naast de inzet van reguliere fondswerving zullen we tijdens de themaweek #GivingEveryTuesday #Partin #NoPoverty, deze actie dagelijks voorbij laten komen op social media.

Eén huisje kost 1500 euro. We streven ernaar om met de geef actie op social media één huis te bekostigen; maar stiekem hopen we op twee! Help je mee?

DEEL DIT BERICHT EN/OF DONEER!
Giften zijn welkom op bankrekening IBAN NL84 INGB 0006475295 t.n.v. Stichting Tan-kids te Doetinchem o.v.v. Give Them A Home.
Of rechtstreeks via onze doneerknop: https://www.geef.nl/nl/doneer?charity=7455&mode=external